DIGITALISEREN FILM & VIDEO

"koester je dierbare herinneringen"Augustus 2021

Ik heb mijn DVC’s en DVD’s door Annemarie laten omzetten op een formaat zodat ik deze vanuit de icloud van apple kan benaderen en afspelen. Annemarie heeft dat heel erg goed gedaan. Blijkbaar had mijn schoonvader de DVD’s niet goed gefinaliseerd waardoor de verhoudingen niet goed waren. Vervolgens heeft Annemarie deze zonder kosten naar de juiste verhoudingen omgezet en op een usb-stick geplaatst. Zonder extra kosten! Fantastische service.

TIM


Mei 2021 

-we hebben Annemarie gevonden via een kennis die al eerder een paar banden had laten digitaliseren. Na een prettig en interessant telefoongesprek hebben we onze doos met films en geluidscassettes naar Arnhem gebracht.

Heel tevreden over dit goede werk.  Vlot gedaan hoor!- en heel erg bedankt! Jellemiek V. 


April 2021:

nadat we het huis van onze ouders hadden opgeruimd kwamen we dia's tegen uit onze jeugd. ook vonden we grote spoelen.we dachten dat het film was, maar Annemarie vertelde ons dat het bandopnames waren met geluid. Zij heeft ook dat op een USB gezet. Het was heel emotioneel om de stemmen van onze ouders en van ons zelf terug te horen. Annemarie dank dank voor jouw prachtige werk! jij maakt mensen echt blij.

Jacques en Anneloes de G.maart 2021:

Omdat we voor onze ouders een persoonlijk cadeau wilden hebben we Annemarie gevraagd om onze video banden te digitaliseren. Het was een hele klus, want we hebben met verschillende camera's gefilmd in de loop der jaren. zelfs super8 films zijn heel mooi geworden. Annemarie heeft ook minder goede stukken uit de banden gehaald. We hebben wel wat keren de camera aan laten staan waardoor er rommelig beeld was te zien. heel goed gedaan Annemarie! we zijn heel blij met het resultaat.

Familie Wemmenhove


februari 2021:

Om voor Kerst nog een leuk cadeau te hebben voor het hele gezin hebben we Annemarie benaderd om voor ons het familiearchief te digitaliseren. Aangezien het kort dag was heeft zij voor ons een selectie gemaakt die wij voor Kerst bij haar konden ophalen. In januari is de rest gedaan. We hebben genoten van alle beelden. De meeste waren we al vergeten en het was dus een complete verrassing om alles weer terug te zien. 

Namens ons hele gezin heel erg bedankt Annemarie voor je geweldige werk en je bent een leuke vrouw. Succes met je mooie werk.

Liefs van de familie Arkink


Januari 2021 : Wij vonden Annemarie op google en hebben haar meteen gebeld. Na een prettig gesprek waarin zijn alles goed uitlegde hebben we de stap genomen om al onze vakantie en verjaardagsbanden aan haar te brengen. Het was best veel maar Annemarie liet ons na 3 weken al horen dat het klaar was. we hebben meteen hele avonden zitten kijken. wat mooi om zoveel oude beelden terug te zien. Bedankt Cumulus, Annemarie voor jouw mooie werk!

Jeanine vd M.

 December 2020, onze hele collectie dia's vanaf 1951 tot en met 1989 door Annemarie van Cumulus gedigitaliseerd. Zeer mooi gedaan. wat een geduldig werk zeg! 

Philip B. 


November 2020:


Dank je wel Annemarie van Cumulus dat je onze VHS banden en video-8 cassettes hebt overgezet op een harde schijf. Voor onze moeder die een beetje dementerend is heb je het ook op DVD gezet. Zij kijkt de films samen met ons of met een van de kleinkinderen. Het is bijzonder om te zien dat ze helemaal opleeft als ze alles van vroeger ziet. ze praat dan ineens veel meer. Je hebt ons goed advies gegeven om dit zo voor haar te doen. Bedankt voor het fijne gesprek en de hulp die je ons gaf. hartelijke groeten van een dankbare Familie Groenedijke


Oktober 2020, wij hebben bij Annemarie onze 1500 dia's en ook onze hi8 videocassettes laten digitaliseren. Wat zijn we er blij mee. Alles was binnen 3 weken klaar. onze ouders genieten er ook van. Het zijn voor hen fijne herinneringen ook om met de kleinkinderen te delen.

dank je wel Annemarie ! hartelijke groeten van de familie Bruyns

 

September, 2020 :

Ik ben door te googlen bij Annemarie terechtgekomen. Ik woon en werk in Arnhem dus zocht in eerste instantie iemand in de buurt die onze Digital 8 bandjes kon digitaliseren. Annemarie reageerde heel snel op mijn mail en gaf mij, ook telefonisch nog, alle benodigde informatie o.a. over welke harddisk ik het beste kon aanschaffen. Ik heb de bandjes op maandagmiddag gebracht en in diezelfde week kon ik mijn bandjes en de aangeschafte harddisk met hierop alle digitale bestanden weer ophalen. Onze videocamera die het al jaren niet meer deed, heeft ze ook nog gerepareerd. Ze was mijn held die week! In het daaropvolgende weekend hebben we genoten van de oude filmpjes van onze kinderen.

Dus voor Arnhem en omgeving kan ik “Cumulus Levensdocumenten” zéker aanbevelen. ME.


Maart 2020:

Het was geen onverwachte vondst op zolder, maar ik was ze expres vergeten, de twee bandrecorderbanden en de dia’s uit 1974. Immers, wat kon ik er nu nog mee?

Destijds maakte ik met de mentorgroep uit mijn studietijd een pastiche van het genre ‘tv-reportage’. Maar nu wist ik het niet goed meer. Want hoezo had ik eigenlijk twéé van die enorme banden? En de talloze dia’s die erbij hoorden, kris-kras door elkaar in een beschimmelde doos, in welke volgorde pasten die ook alweer bij de tekst op de geluidsband? Annemarie leefde mee met mijn enthousiasme om dit materiaal te digitaliseren en als verrassing te vertonen op een reünie van de mentorgroep. Door haar technische en creatieve ingrepen keken we naar onszelf, maar dan 46 jaar geleden. En jonger dan onze kinderen inmiddels zijn. Ademloos, schaterend en met weemoed. Annemarie zorgde voor dit effect met haar flair, verve en voortvarendheid.

Marleen Claessens, Arnhem

Februari 2020 : 

Heel erg bedankt dat je zo vlak voor de kerst -als haastklus-  onze oude mini DV banden hebt omgezet naar digitale bestanden.

Heel handig op een USB stick, en gemakkelijk af te spelen via media player op de computer en TV
Ook fijn dat je het kapotte bandje weer hebt gerepareerd zodat dit ook kon worden omgezet. En dit alles binnen een paar dagen!

Het was echt een verrassing, voor onze volwassen dochters om zichzelf  terug te kunnen zien als kleine kinderen, en onszelf 15 jaar jonger ;-).

Mariette uit Arnhem

Februari 2020                                                                                                                                                                                           Annemarie is super enthousiast, ik mailde haar of zij oude foto's van mij op een usb-stick kon zetten en ik kreeg gelijk reactie. Goede en snelle service en ook nog voor een goede prijs! door Pauliene uit Westervoort

Januari 2020                                                                                                                                                                                                Met mijn 90-jarige moeder gekeken naar de gedigitaliseerde dia's. We hebben er volop van genoten.Mijn moeder heeft beginnend Alzheimer maar ze kon door het zien van de oude beelden heel veel herinneringen ophalen. Ik ben er heel blij mee! Iris B. uit Almere  

December 2019                                                                                                                                           

Wat een vakvrouw en vol passie. Na een fijn gesprek heeft zij de 8mm films die mijn opa heeft gemaakt digitaal gemaakt. Helemaal top. En een lekker bakkie koffie. Betrouwbaar en snelle service. Lientje

November 2019

De voornaamste reden om dierbare - met de camera vastgelegde 'herinneringen' niet te digitaliseren is het uit handen moeten geven van de brontapes. De voornaamste reden om ze wél te digitaliseren is het vinden van een betrouwbare organisatie welke je je 'herinneringen' durft toe te vertrouwen. Welnu, die organisatie hebben wij gevonden in de vorm van de capabele en warme handen van Annemarie van CUMULUS Film & Video. Nu de diverse beelden van weleer - zonder zichtbaar kwaliteitsverlies - zijn gedigitaliseerd door Annemarie, volgt nu de samenstelling van beeldmateriaal welke we met familie en vrienden kunnen delen én met hen gezamenlijk vervlogen tijden kunnen herbeleven. En zo zullen onze filmavondjes eindigen met "Deze film werd mede mogelijk gemaakt door Cumulus Film & Video" en met "Dank aan Annemarie Scheepmaker"   Ard de Poot

September 2019

k heb na ruim 30 jaar mijn trouwband laten digitaliseren. Verder ook een cassettebandje van een begrafenis van 11 jaar geleden, voor ons een mooie en zeer bijzondere herinnering. Binnen een week had ik alles al weer terug. Met het gedigitaliseerde cassettebandje heb ik veel mensen blij kunnen maken.  Ben blij dat ik voor Cumulus heb gekozen. Annemarie bedankt, ik kom zeker nog terug. Wilma Smink

April 2019: Robert Tualana: Super fijne uitleg, service en mooi resultaat door Annemarie! Heel blij mee!

Maart 2019,

Annemarie heeft de sleutel gemaakt die past op mijn juwelenbox. Door het overzetten van beelden op oude videobandjes naar mp4 bestanden zijn alle dierbare beelden van mijn kinderen als kleine hummeltjes weer binnen handbereik. Hoe leuk om samen met hen te kijken naar 'eerste keren' in hun ontwikkeling. De manier waarop Annemarie dit heeft verzorgd - van eerste kennismaking tot overdracht van de schat- is heel prettig en professioneel. Ik kan iedereen aanraden van de vakkundigheid van Annemarie gebruik te maken. S.J.uit Doesburg


Februari 2019

Wij hebben 22 videobandjes laten digitaliseren bij Cumulus. We overlegden over het materiaal dat zowel op Windows 10 als op Apple moest kunnen worden bekeken. Inmiddels hebben we een harde schijf met daarop alle opnames. Beelden waarvan we niet meer wisten dat we ze hadden gemaakt, zo mooi. Goede kwaliteit! Inpluggen op de laptop of onze computer en genieten maar J. Onze kinderen hebben de films al overgezet op hun laptop en genieten er ook zo van.

Bedankt Annemarie voor je goede, snelle en professionele service!! Helemaal geweldig!!

Hartelijke groeten van familie De Jonge uit Arnhem


Januari 2019

Namens ons allemaal heel erg bedankt voor de prachtige herinneringen die door jou voor altijd bij ons zullen blijven!! dank je wel voor al je tijd en energie die je hierin gestoken hebt. Hartelijke groeten van familie P. uit Den Haag.


27 december 2018

We hebben genoten van alle filmpjes die je hebt gedigitaliseerd. Met een doos vol materiaal ben je voor ons aan de slag gegaan. Wij hadden geen idee meer waar de beelden allemaal van waren. 
We hebben met Kerst met de hele familie met heel veel plezier gekeken. Wat een prachtige herinneringen. Ontzettend bedankt en ik kan het iedereen aanraden. 
Heb je nog filmmateriaal (of dia's) thuis liggen, ga er mee naar Cumulus! 
Groeten, Kristel


EVA schreef op 13 december 2018 

Na een zoektocht om originele foto's goed in te scannen, kwam ik terecht bij Cumulus, oftewel  bij Annemarie. Telefonisch  maakten we een afspraak om de losse foto's en albums af te leveren. Het gevoel was goed dus ik durfde de waardevolle foto's bij haar achter te laten. Binnen de kortste keren waren ze gedigitaliseerd! Netjes op een USB-stick (in verschillende formaten) en ook nog als back-up bij haar (gedurende 2 weken).

Annemarie gaat discreet en zorgvuldig met je waardevolle spullen om. Een adres om zeker te onthouden! Nogmaals bedankt voor alles!Oktober 2018

Beste Annemarie, wat heb jij ons blij gemaakt met de beelden die wij als verloren beschouwden. We hebben intussen een familiebijeenkomst gehad en iedereen heeft nu de beelden op z'n computer. Heel erg bedankt voor de fantastische dienst! Wij kunnen Annemarie echt aanbevelen. Ze werkt snel en heel goed. Een zeer tevreden klant. Dorrie van P.


September 2018

Hoi Annemarie,

Omdat onze moeder dement is wilden we haar graag de oude beelden uit haar jeugd weer laten zien. Dat is gelukt dankzij Cumulus en jouw prachtige werk. Onze moeder kijkt regelmatig naar de film en zij wordt er heel vrolijk van. Ook lijkt het wel alsof ze zich weer wat herinnert. Voor ons allemaal om heel blij van te worden. Ontzettend bedankt van alle van der Schaafjes!

 

September 2018

Annemarie heeft voor ons een heel mooi aandenken aan onze jeugd gemaakt. Een overzicht, maar ook alle super8 films gedigitaliseerd en alle vhs en video8 bandjes in files op schijf gezet. We zijn er giga blij mee. dit is zo'n aanrader. mijn broer in Amerika heeft het nu ook allemaal weer kunnen terug zien. Top CUMULUS! Wat maak je mensen blij. groetjes van Barbara en Robert Jan

 

 

Augustus 2018

We dachten dat het verloren was gegaan want op onze videorecorder wilde het niet afgespeeld. Sommige banden waren ook geknapt. Annemarie heeft alles aan de praat gekregen en ook de gebroken banden gerepareerd. Wat een tovenares. Fijn hoor en heel erg bedankt namens de hele familie, ook van onze bejaarde ouders. Familie van Velsen

Juli 2018

Kilometers film en video hadden we uit het archief van onze familie. We brachten het naar Annemarie en binnen de afgesproken tijd heeft zij het keurig en overzichtelijk voor ons overgezet op een harde schijf. Voor onze moeder heeft zij het ook op DVD gezet. Werkelijk prachtig gedaan! EEN AANRADER. Groeten van Marie-Louise

juni 2018

Omdat we het huis van onze ouders opruimden hadden we uiteindelijk een krat vol dozen met dia's en negatieven van foto's. Annemarie heeft dit voor ons allemaal geordend en nu hebben wij een heel mooi overzicht van alle jaren uit onze kindertijd. Veel dank Annemarie! Een tevreden familie de Groot


april 2018

Supermooi!

We brachten de doos met films naar Annemarie om het op een harde schijf te laten overzetten. Annemarie heeft dit binnen 2 weken voor ons gerealiseerd. Omdat we met Apple werken hebben we alles in Quick Time laten zetten. Het resultaat is echt heel mooi. Bijzonder om al die beelden van 20 jaar weer terug te kijken.

Enorm bedankt Annemarie!

namens familie Verbeek

februari 2018

Beste Annemarie, 20 VHS banden brachten we bij jou. we dachten niet dat er nog zoveel beelden opstonden. Jij hebt ons heel blij gemaakt met de beelden van o,a onze bruiloft in 1985. Wij raden Annemarie aan om dit voor je te doen. heel erg bedankt namens familie Ferwerda uit Friesland

December 2017 Omdat we een familiediner hadden in december hebben we Annemarie gevraagd of zij een compilatie kon maken van ons filmmateriaal. Dat heeft zij zo mooi gedaan! Complimenten! Wij kunnen Cumulus van harte aanbevelen!

 

 November 2017

Integer en accuraat. Wat een mooi werk heeft Cumulus geleverd. Dank je wel Annemarie! M.L. Jonkers

 

 

 
E-mailen
Bellen