DIGITALISEREN FILM & VIDEO

"koester je dierbare herinneringen"

Levensdocumenten

Een levensdocument is een persoonlijk verhaal in beeld en geluid. Vanuit Cumulus maak ik levensdocumenten, omdat ik vind dat herinneringen het waard zijn om te worden vastgelegd en overgedragen. Dat kan het verhaal zijn van iemand die het eind van zijn leven ziet naderen en  herinneringen wil doorgeven aan de nabestaanden, bijvoorbeeld voor zijn of haar nog jonge kinderen. Maar ik maak ook levensdocumenten naar aanleiding van een huwelijk, verjaardag of jubileum.
Hoe komt een levensdocument tot stand?

 
Van bestaand materiaal

Wanneer er eigen materiaal beschikbaar is over het leven van de geportretteerde, dan maak ik daar dankbaar gebruik van. Bij bestaand materiaal moet je denken aan zelf gemaakte filmpjes, foto’s, dia’s, kindertekeningen, diploma’s, uitspraken etc. Ook de eigen muziek kan worden toegevoegd. Na een selectie van geschikte fragmenten monteer ik het geheel tot een waardevol persoonlijk document.

 
Herinneringen gefilmd

Geef je de voorkeur aan een portret vanuit het heden dus op basis van nieuw filmmateriaal? Dan interview en film ik je terwijl jij herinneringen ophaalt of plaatsen uit je jeugd bezoekt. Ook is het mogelijk dat ik anderen interview, die iets over jouw leven vertellen. Wil je liever zelf het levensverhaal van een dierbare filmen? Dat kan ook. Ik kan je dan coachen met praktische tips en adviezen. Uit al dit filmmateriaal maak ik uiteindelijk een mooi levensdocument.

 
   
Combinatie van oud en nieuw materiaal

Uiteraard is het ook mogelijk een levensdocument te maken door bestaand materiaal te combineren met nieuwe filmopnames. Beelden uit het verleden worden dan bijvoorbeeld afgewisseld met een gefilmd hedendaags bezoek aan een speciale plek uit je jeugd. Hierdoor ontstaat een sprankelend document met een extra dimensie.

Werkwijze

Ben je geïnteresseerd in het laten maken van een levensdocument? Neem dan contact op met Annemarie voor een vrijblijvend eerste gesprek.

  • Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we over wie en voor wie je een document wilt laten maken en of je bestaand of nieuw materiaal wilt gebruiken.
  • Wanneer het klikt, dan ga ik aan de slag. Eerst wordt er gefilmd. Als dit niet nodig is dan begin ik direct met het monteren van het bestaande materiaal en het invoegen van eigen muziek en geluid. Gedurende de montage zullen er een aantal contactmomenten zijn. Tenslotte ben je zelf ook de regisseur.
  • Het gemaakte levensdocument wordt je eigendom. Je krijgt het gewenste aantal kopieën op een externe harddisk of USB.
  • Alle informatie die voor het maken van een levensdocument met mij wordt gedeeld is uiteraard strikt vertrouwelijk! 

E-mailen
Bellen