DIGITALISEREN FILM & VIDEO

"koester je dierbare herinneringen"

Video8 / Hi8 en Mini DV naar Dvd overzetten

Ook voor de compacte videosystemen uit de jaren tachtig en negentig geldt dat de kwaliteit van de banden in de loop van de tijd flink achteruit gaat. Omdat het een klein videoformaat betreft, zijn de tapes kwetsbaar en breken ze snel. Voor het behoud van de opnames is het dus zaak om ook dit beeldmateriaal tijdig over te laten zetten op een Dvd. Vraag Cumulus naar de mogelijkheden.

Video8 / Hi8 en Mini DV

Welke compacte videosystemen zijn er? Video 8 is een klein formaat analoog videocassette van o.a. Philips en Sony, dat in 1985 op de markt kwam. In 1989 introduceerde Sony de opvolger, de Hi8, met een sterk verbeterde frequentie en kleurweergave. De eerste digitale videobanden stammen uit 1996 en waren ook van Sony. Daarvan was vooral de Mini DV populair, vanwege het compacte formaat en de uitstekende kwaliteit.

Op maat gedigitaliseerd

Bij mij aangeleverde Video 8, Hi8 en Mini DV banden worden direct één op één overgezet in AVI, MP4 of MOV. Tijdens het digitaliseren worden, daar waar mogelijk, defecte banden gerepareerd. Bij aflevering krijg je van mij: de originele videocassettes, de originele beelden op een (zelf aangeleverde) harddisk, en eventueel DVD's. 

Prijzen vanaf 7,50.

Compilatie

Wil je méér dan alleen een digitale versie van je compacte videobanden? Ik maak ook compilaties van verschillende soorten bestaand beeldmateriaal, zoals filmpjes, foto’s, tekeningen etc. met eigen muziek tot één uniek levensdocument. Leuk om te geven ter gelegenheid van bijvoorbeeld de 18e of 21e verjaardag van je zoon of dochter. Hoe dat in zijn werk gaat kun je lezen bij levensdocumenten.

 


E-mailen
Bellen