DIGITALISEREN FILM & VIDEO

"koester je dierbare herinneringen"

16mm film digitaliseren

16mm film is een filmformaat uit 1923 en betreft dus vaak oud en broos materiaal. Vooral musea, gemeenten, instellingen en bedrijven, maar ook particulieren hebben nog spoelen met 16mm films in hun bezit. Om dit waardevolle filmmateriaal ook voor de toekomst te behouden is het belangrijk dat het snel wordt overgezet naar een digitale beelddrager. Cumulus kan dit voor je doen. Pr.ijzen in overleg

16mm film 

Waaraan kun je 16mm films herkennen? 16mm films zijn aan beide zijden geperforeerd, tenzij er geluid bij zit, dan is bij één zijde de perforatie vervangen door de geluidsstrook. De filmstroken zijn breder dan van de 8mm films, de gaatjes zijn vierkant en bevinden zich op de scheidslijn tussen twee beelden. De film zit meestal op een spoel.

Op maat gedigitaliseerd 

Bij mij aangeleverd 16mm filmmateriaal wordt eerst één op één overgezet op een externe harddisk, in AVI, MPEG of QT (Apple). Tijdens het digitaliseren wordt op kleur en belichting gecorrigeerd. Vervolgens ga ik het materiaal monteren en maak ik er op verzoek een mooi en overzichtelijk geheel van dat op een Dvd wordt gebrand: onderverdeeld in hoofdstukken en met titels. Bij aflevering krijg je van mij: de originele 16mm film, de originele digitale versie op een (zelf aangeleverde) harddisk  en eventueel Dvd’s. Prijzen in overleg.

Compilatie

Wil je méér dan alleen een digitale versie van oude 16mm films? Ik maak ook compilaties van verschillende soorten bestaand beeldmateriaal, zoals films, foto’s, brieven etc. met eigen muziek tot één uniek levensdocument. Hoe dat in zijn werk gaat kun je lezen bij levensdocumenten. 

 


E-mailen
Bellen