DIGITALISEREN FILM & VIDEO

"koester je dierbare herinneringen"

Digitaliseren van dia's en negatieven

Het is een feit: de kwaliteit van bestaande dia’s en negatieven wordt na verloop van tijd steeds minder. Zo kan het gebeuren dat wat ooit een vrolijke diapresentatie was nu is verworden tot vage beelden met fletse kleuren. Door dia’s en negatieven te digitaliseren kun je dit proces niet alleen voorkomen, maar ook enigszins corrigeren.
Je kunt dat zelf doen met een eenvoudige scanner, maar wanneer je dit aan Cumulus uitbesteedt, weet je zeker dat je het maximale uit je dia’s of negatieven haalt! 

Dia’s 

Heb je nog sleden met dia’s op zolder staan, waar je nooit meer naar omkijkt? Omdat de kwaliteit slecht is of omdat het zo’n gedoe is om scherm en projector te installeren? Ik kan al deze dia’s voor je digitaliseren, zowel kleinbeeld als grotere formaten, zodat je ze daarna eenvoudig op TV, computer of tablet kunt bekijken.
Stof verwijderen, het recht zetten van de beelden, kras –en korrelreductie en kleur –en belichtingscorrectie maken deel uit van het scannen van de dia’s, zodat je verzekerd bent van een zo optimaal mogelijke beeldkwaliteit. Vanaf 0,30 per dia

Negatieven

Omdat ook foto’s kunnen vervagen, is het fijn als er nog negatieven beschikbaar zijn. Door deze negatieven door mij te laten digitaliseren kun je de oude foto’s voortaan op je TV, PC of tablet bekijken. Ik kan in principe alle formaten negatieven verwerken door er digitale fotobestanden (positieven) van te maken. Tijdens het scannen pas ik stof-, kras-, kleur- en belichtingscorrectie toe, zodat de beeldkwaliteit zo optimaal mogelijk is. Vanaf 0,25 per negatief


Compilatie

Wil je méér dan alleen een digitale versie van je dia’s of negatieven? Ik maak ook compilaties van verschillende soorten bestaand beeldmateriaal, waaronder dia’s, films, foto’s, brieven etc. met eigen muziek tot één uniek levensdocument. Hoe dat in zijn werk gaat kun je lezen bij levensdocumenten.


E-mailen
Bellen