DIGITALISEREN FILM & VIDEO

"koester je dierbare herinneringen"

8mm film digitaliseren

De 8mm film werd in 1932 door Kodak op de markt gezet en in 1965 opgevolgd door de super 8 film. Veel 8mm filmmateriaal is dus minstens vijfenvijftig jaar oud en daardoor vaak droog, broos en gevoelig voor schimmels. Het is mijn missie om deze 8mm films te digitaliseren, zodat ze duurzaam bewaard blijven voor later.

8mm film

Heb je nog 8mm filmmateriaal in je bezit? Je kunt het herkennen aan de perforatie die bedoeld is voor de geleiding door de filmprojector. Die perforatie is bij de 8mm film rechthoekig en bevindt zich op de grens tussen twee filmbeelden met de korte kant tegen de film.

Op maat gedigitaliseerd

Bij mij aangeleverd 8mm filmmateriaal wordt eerst één op één overgezet op een externe harddisk in AVI, MPEG of QT (Apple). Tijdens het digitaliseren wordt op kleur en belichting gecorrigeerd. Vervolgens ga ik het materiaal monteren en maak ik er op verzoek een mooi en overzichtelijk geheel van dat op een Dvd wordt gebrand: onderverdeeld in hoofdstukken en met titels.
Bij aflevering krijg je van mij: de originele 8mm films, de originele digitale versie op een (zelf aangeleverde) harddisk  en eventueel Dvd’s. Prijzen in overleg.

Compilatie

Wil je méér dan alleen een digitale versie van oude 8mm films? Ik maak ook compilaties van verschillende soorten bestaand beeldmateriaal, zoals filmpjes, foto’s, tekeningen etc. met eigen muziek tot één uniek levensdocument. Bijzonder om te geven ter gelegenheid van bijvoorbeeld de 18e of 21e verjaardag van je zoon of dochter. Hoe dat in zijn werk gaat kun je lezen bij levensdocumenten.

 

 


E-mailen
Bellen