DIGITALISEREN FILM & VIDEO

"koester je dierbare herinneringen"

Super 8 film digitaliseren

De super 8 film stamt uit 1965. Het filmen met een super 8 camera was in de jaren zeventig en tachtig populair vanwege het gebruiksgemak en de kwaliteit, zodat velen van ons nog in het bezit zijn van spoelen met dit filmmateriaal. Wil je jouw familiefilms ook voor de toekomst behouden? Laat ze dan door Cumulus digitaliseren. Bijkomend voordeel is dat dan ieder lid van het gezin een eigen Dvd kan krijgen.

Super 8 film

Heb je nog super 8 filmmateriaal in je bezit? Je kunt het herkennen aan de perforatie die bedoeld is voor de geleiding door de filmprojector. Die perforatie is bij de super 8 film meer vierkant dan rechthoekig. De gaatjes zijn kleiner dan bij de 8mm film en bevinden zich op het midden van een filmbeeld. Wanneer er sprak is van geluid, dan is de super 8 film voorzien van een audiospoor, een bruine horizontale streep langs de rand van de film. Super 8 films werden geleverd in cassettes.

Op maat gedigitaliseerd

Bij mij aangeleverd super 8 filmmateriaal wordt eerst één op één overgezet op een externe harddisk, in AVI (Windows) of MOV. (Apple). Tijdens het digitaliseren wordt op kleur en belichting gecorrigeerd. Vervolgens ga ik het materiaal monteren en maak ik er op verzoek een mooi en overzichtelijk geheel van dat op een Dvd wordt gebrand: onderverdeeld in hoofdstukken en met titels. Bij aflevering krijg je van mij: de originele super 8 film, de originele digitale versie op een (zelf aangeleverde) harddisk  en eventueel Dvd’s. Prijzen in overleg.

  
 
Compilatie

Wil je méér dan alleen een digitale versie van oude super 8 films? Ik maak ook compilaties van verschillende soorten bestaand beeldmateriaal, zoals filmpjes, foto’s, tekeningen etc. met eigen muziek tot één uniek levensdocument. Leuk om te geven ter gelegenheid van bijvoorbeeld de 18e of 21e verjaardag van je zoon of dochter. Hoe dat in zijn werk gaat kun je lezen bij levensdocumenten.E-mailen
Bellen